Tex-Mex Pulled Beef

Totaal Tijd: 20 uren Moeilijkheid: Gemiddeld
pinit

In het hart van Texas, waar de zon genadeloos brandt en de cactussen stoïcijns over het landschap waken, stond een oude smoker. Hij werd ‘El Humo’ genoemd, de rook, en was het geheim van de beste pulled beef in de wijde omtrek. De lokale bevolking geloofde dat El Humo doordrenkt was met de ziel van de woestijn, de warmte van de zon en de kruidigheid van de Tex-Mex keuken.

Elke zaterdagavond verzamelden de mensen zich rond El Humo, terwijl de geur van langzaam gegaard rundvlees zich vermengde met de klanken van gitaren en vrolijk gelach. De brisket, ingewreven met een geheime mix van kruiden, werd urenlang gerookt tot het vlees zacht was en uit elkaar viel bij de aanraking van een vork. Het was een culinaire ervaring die de harten verwarmde en de smaakpapillen prikkelde.

4 van 1 stem

Tex-Mex Pulled Beef

Moeilijkheid: Gemiddeld Voorbereidingstijd 12 uren Bereidingstijd 8 uren Totaal Tijd 20 uren
Kooktemperatuur: 120  C

Ingrediënten

Cooking Mode Disabled

Voor de Rub

Voor de stoofvloeistof

Bereiding

  1. De Rub

    Meng alle ingrediënten voor de rub in een kom. Wrijf de brisket royaal in met de rub en laat het minstens 1 uur (of bij voorkeur een nacht) in de koelkast marineren.

  1. Het roken/stoven

    Verwarm je oven of smoker voor op 120°C.

    Optie 1 (Smoker): Rook de brisket in de smoker tot een kerntemperatuur van ongeveer 92-95°C is bereikt. Dit kan 6-8 uur duren, afhankelijk van de grootte van de brisket.

    Optie 2 (Oven): plaats de brisket in een braadpan. Fruit in een andere pan de ui en knoflook aan. Voeg de tomatenblokjes, runderbouillon, sinaasappelsap en chipotle pepers toe. Giet de stoofvloeistof over de brisket. Dek de braadpan af en stoof de brisket in de oven tot het vlees zacht is en uit elkaar valt (ongeveer 4-6 uur).

  1. Pulled beef

    Haal de brisket uit de pan en trek het vlees met twee vorken uit elkaar. Meng het pulled beef met de stoofvloeistof.

Opmerking

Tips:

  • Voor een extra rokerige smaak, gebruik gerookt paprikapoeder.
  • Voeg extra chipotle pepers toe voor een pittigere smaak.
  • Serveer met bijvoorbeeld zelfgemaakte guacamole, pico de gallo, en zure room.
Sleutelwoorden: Rundvlees, BBQ

Heb je dit recept gemaakt?

Pin dit recept om te delen met je vrienden en volgers.

pinit

Smokey Bear

Hallo mijn naam is Jaap Brouwer.

Sommige mensen kennen mij ook als "Smokey Bear".

Mijn hobby en passie is het bereiden van smakelijke gerechten op de BBQ of met de Dutch Oven. Ik ben al enige jaren gecertificeerd jurylid van diverse BBQ organisaties, en heb zodanig ook op veel grote internationale wedstrijden gejureerd tevens heb ook zelf enkele BBQ wedstrijden georganiseerd en doe ik regelmatig ook zelf mee aan diverse wedstrijden. Omdat ik je graag kennis wil laten maken met de bereiding van gerechten op de BBQ ben ik deze website begonnen.

Op deze site kun je ook recepten tegenkomen die door anderen zijn gemaakt.

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Add a question

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

  1. Smokey Bear

    Lekker op een broodje

Min

Share it on your social network