Tataki van Bavette

Porties: 4 Totaal Tijd: 40 minuten Moeilijkheid: Gemiddeld
pinit

Wat is Tataki?

Tataki is een Japanse bereidingswijze waarbij vlees of vis van buitenaf wordt gegrild of gebakken, terwijl het binnenste rauw blijft. Het resultaat is een contrast van knapperige buitenkant en zacht, sappig binnenin. De term ’tataki’ betekent letterlijk ‘slaan’, verwijzend naar de traditionele methode waarbij het vlees na het bakken werd geslagen om het vlees te verzachten.

Tataki van Bavette

Moeilijkheid: Gemiddeld Voorbereidingstijd 30 minuten Bereidingstijd 5 minuten Rust Tijd 5 minuten Totaal Tijd 40 minuten
Kooktemperatuur: 200  C Porties: 4

Beschrijving

Waarom Bavette voor Tataki?

Bavette, ook wel flap steak genoemd, is een uitstekende keuze voor tataki. Het heeft een fijne marmering en een intense smaak, waardoor het goed bestand is tegen de snelle bereidingswijze. Door de korte baktijd blijft het vlees mals en sappig.

Conclusie

Tataki is een veelzijdige bereidingswijze die je met verschillende soorten vlees en vis kunt toepassen. Door de snelle bereidingstijd en de intensieve smaak is het een perfect gerecht voor een speciale gelegenheid of gewoon een doordeweekse avond.

Ingrediënten

Cooking Mode Disabled

Marinade

Garnering

Instructions

  1. Marineer het vlees: Meng alle ingrediënten voor de marinade en marineer de bavette hierin gedurende 15-30 minuten.

  1. Bak het vlees: Verhit een grillpan of koekenpan op hoog vuur. Haal de bavette uit de marinade en dep droog met keukenpapier. Bak het vlees aan alle kanten gedurende 1-2 minuten, totdat het aan de buitenkant een mooie korst heeft gekregen.

  1. Rust het vlees: Laat het vlees 5-10 minuten rusten voordat je het snijdt.

  1. Maak de saus: Meng de sojasaus, sesamolie, mirin, knoflook en gember in een kommetje.

  1. Serveer: Snijd het vlees tegen de draad in in dunne plakjes. Besprenkel met de saus en bestrooi met zwarte sesamzaadjes. Serveer met de geraspte daikon, gesneden lente-ui en wasabi.

Opmerking

Notitie

Tips:

  • Voor een extra pittige smaak kun je wat chili-olie toevoegen aan de marinade.
  • Serveer de tataki bij een frisse salade of gestoomde rijst.
  • Om het vlees extra zacht te maken, kun je het na het bakken kort in ijswater leggen.

Variaties:

  • Vis: Je kunt tataki ook maken met vis, zoals tonijn of zalm.
  • Groenten: Voor een vegetarische variant kun je aubergine of courgette grillen en vervolgens marineren in een Aziatische saus.
Sleutelwoorden: Rundvlees

Heb je dit recept gemaakt?

Pin dit recept om te delen met je vrienden en volgers.

pinit

Smokey Bear

Hallo mijn naam is Jaap Brouwer.

Sommige mensen kennen mij ook als "Smokey Bear".

Mijn hobby en passie is het bereiden van smakelijke gerechten op de BBQ of met de Dutch Oven. Ik ben al enige jaren gecertificeerd jurylid van diverse BBQ organisaties, en heb zodanig ook op veel grote internationale wedstrijden gejureerd tevens heb ook zelf enkele BBQ wedstrijden georganiseerd en doe ik regelmatig ook zelf mee aan diverse wedstrijden. Omdat ik je graag kennis wil laten maken met de bereiding van gerechten op de BBQ ben ik deze website begonnen.

Op deze site kun je ook recepten tegenkomen die door anderen zijn gemaakt.

Rate this recipe

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Add a question

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Min

Share it on your social network