Kalfsmuis met truffel-roomsaus

Porties: 4 Totaal Tijd: 2 uren 15 minuten
pinit

Kalfsmuis is een heerlijk mals stuk vlees dat perfect is voor de barbecue, en de combinatie met een romige saus tilt het gerecht naar een hoger niveau.

Waarom kalfsmuis op de BBQ?

Kalfsmuis is een veelzijdig stuk vlees dat zowel gegrild als gebraden kan worden. Op de barbecue krijgt het een heerlijk rokerige smaak en blijft het bijzonder mals. Door de lage temperatuur van indirect grillen blijft het vlees sappig en valt het van het bot.

5 van 1 stem

Kalfsmuis met truffel-roomsaus

Voorbereidingstijd 15 minuten Bereidingstijd 120 minuten Totaal Tijd 2 uren 15 minuten
Porties: 4 Geschatte kosten: € 1

Ingrediënten

Cooking Mode Disabled

Truffel-Roomsaus

Instructies

  1. Steek de BBQ aan en bereid deze voor op indirect grillen op een temperatuur van ongeveer 120-140°C.

  2. Wrijf de kalfsmuis in met olie, zout en peper.

  3. Leg de kalfsmuis op het rooster en sluit de deksel. Grill de kalfsmuis tot een kerntemperatuur van 60-65°C. Dit duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur, afhankelijk van de grootte van de kalfsmuis.

  4. Verhit de boter in een pan en fruit de sjalot en knoflook zachtjes aan. Voeg de room toe en breng aan de kook. Laat de saus inkoken tot de gewenste dikte. Roer er de Dijon mosterd, truffel,nootmuskaat en verse kruiden door. Breng op smaak met zout en peper.

  5. Haal de kalfsmuis van de BBQ en laat deze 10 minuten rusten voordat je hem aansnijdt. Serveer de kalfsmuis met de romige truffel-roomsaus.

Opmerking

Tips en Variaties:

· Houtsnippers: Voor een extra rokerige smaak kun je houtsnippers van fruitbomen of bijvoorbeeld mesquite gebruiken.

· Truffelzout: Wil je de truffelsmaak nog intenser maken? Gebruik dan truffelzout in plaats van gedroogde truffel.

· Kruiden: Experimenteer met verschillende kruiden, zoals rozemarijn, tijm of salie.

· Bijgerechten: Naast de genoemde bijgerechten kun je ook denken aan gebakken aardappelen met rozemarijn of een gemengde salade.

· Wijnpairing: Een rode Bourgogne of een Pinot Noir past goed bij dit gerecht.

Heb je dit recept gemaakt?

Pin dit recept om te delen met je vrienden en volgers.

pinit

Smokey Bear

Hallo mijn naam is Jaap Brouwer.

Sommige mensen kennen mij ook als "Smokey Bear".

Mijn hobby en passie is het bereiden van smakelijke gerechten op de BBQ of met de Dutch Oven. Ik ben al enige jaren gecertificeerd jurylid van diverse BBQ organisaties, en heb zodanig ook op veel grote internationale wedstrijden gejureerd tevens heb ook zelf enkele BBQ wedstrijden georganiseerd en doe ik regelmatig ook zelf mee aan diverse wedstrijden. Omdat ik je graag kennis wil laten maken met de bereiding van gerechten op de BBQ ben ik deze website begonnen.

Op deze site kun je ook recepten tegenkomen die door anderen zijn gemaakt.

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Add a question

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

  1. Smokey Bear

    Een top recept

Min

Share it on your social network