Frango Assado “Zingende Kip”

Totaal Tijd: 14 uren 10 minuten Moeilijkheid: Beginner
pinit

In een klein, kleurrijk dorpje aan de Portugese kust woonde een oude vrouw genaamd Maria. Maria was beroemd om haar heerlijke Frango Assado, een geroosterde kip die zo sappig en smaakvol was dat mensen van heinde en verre kwamen om ervan te proeven. Het geheim van Maria’s kip zat hem niet alleen in de kruiden, maar ook in de liefde en aandacht die ze erin stopte. Ze praatte tegen haar kippen, zong liedjes voor ze en behandelde ze als familie.

Op een dag, toen Maria een kip aan het roosteren was, begon de kip plotseling te zingen. Het was een prachtig lied, vol vreugde en dankbaarheid. Maria was verbaasd, maar ook ontroerd. Ze wist dat dit een teken was van de liefde die ze in haar eten stopte. Vanaf die dag werd haar Frango Assado bekend als de “Zingende Kip”, en mensen geloofden dat het eten ervan geluk en voorspoed bracht.

Frango Assado “Zingende Kip”

Moeilijkheid: Beginner Voorbereidingstijd 12 uren Bereidingstijd 120 minuten Rust Tijd 10 minuten Totaal Tijd 14 uren 10 minuten
Kooktemperatuur: 180  C

Ingrediënten

Cooking Mode Disabled

Bereiding

  1. Steek de BBQ aan en verwarm voor op 180°C.

  1. Marineer de kip:

    Meng in een grote kom de knoflook, paprikapoeder, gerookt paprikapoeder, komijnpoeder, oregano, chilivlokken, citroensap en -rasp, olijfolie, zout en peper. Wrijf de kip grondig in met dit mengsel, zowel binnen als buiten. Laat de kip minstens 1 uur marineren, of bij voorkeur een nacht in de koelkast.

  1. Bereid de groenten voor:

    Leg de uien en aardappelen op de bodem van een braadslee. Leg de gemarineerde kip bovenop de groenten.

  1. Rooster de kip:

    Rooster de kip in de voorverwarmde barbecue gedurende 1,5 tot 2 uur, of tot de kip goudbruin en gaar is. Bedruip de kip regelmatig met het braadvocht.

  1. Laat rusten:

    Haal de kip uit de barbecue en laat hem 10 minuten rusten voordat je hem aansnijdt. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich herverdelen en de kip extra sappig wordt.

    Serveer de Frango Assado met de geroosterde groenten en eventueel wat extra citroenpartjes.

Sleutelwoorden: Kip, Barbecue

Heb je dit recept gemaakt?

Pin dit recept om te delen met je vrienden en volgers.

pinit

Smokey Bear

Hallo mijn naam is Jaap Brouwer.

Sommige mensen kennen mij ook als "Smokey Bear".

Mijn hobby en passie is het bereiden van smakelijke gerechten op de BBQ of met de Dutch Oven. Ik ben al enige jaren gecertificeerd jurylid van diverse BBQ organisaties, en heb zodanig ook op veel grote internationale wedstrijden gejureerd tevens heb ook zelf enkele BBQ wedstrijden georganiseerd en doe ik regelmatig ook zelf mee aan diverse wedstrijden. Omdat ik je graag kennis wil laten maken met de bereiding van gerechten op de BBQ ben ik deze website begonnen.

Op deze site kun je ook recepten tegenkomen die door anderen zijn gemaakt.

Rate this recipe

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Add a question

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Min

Share it on your social network