Diamanthaas van de Barbecue

Porties: 4 Totaal Tijd: 35 minuten
pinit

Diamanthaas van de Barbecue

Voorbereidingstijd 10 minuten Bereidingstijd 15 minuten Rust Tijd 10 minuten Totaal Tijd 35 minuten
Kooktemperatuur: 180  C Porties: 4 Geschatte kosten: € 10

Ingrediënten

Cooking Mode Disabled

Instructies

  1. Marineren (optioneel): Voor extra smaak kun je de diamanthaas marineren in een mengsel van olijfolie, zout, peper en je favoriete kruiden. Laat het vlees minimaal 30 minuten marineren.

  2. Voorbereiden van de barbecue: Steek de barbecue aan en zorg voor een goede kolenbed. Voor diamanthaas is indirect grillen op een temperatuur van ongeveer 180-200 graden Celsius het meest geschikt.

  3. Gril het vlees: Leg de diamanthaas op het indirecte gedeelte van de barbecue. Sluit de deksel en laat het vlees rustig garen.

  4. Kerntemperatuur: Gebruik een kernthermometer om de temperatuur in het dikste gedeelte van het vlees te meten. Voor een medium-rare bereiding is een kerntemperatuur van 52-57 graden Celsius ideaal.

  5. Rusten: Haal het vlees van de barbecue en laat het afgedekt met aluminiumfolie ongeveer 10 minuten rusten. Hierdoor verdelen de sappen zich gelijkmatig door het vlees.

Opmerking

Tips:

  • Dikte van het vlees: De gaartijd kan variëren afhankelijk van de dikte van het stuk vlees.
  • Hout: Voor extra smaak kun je tijdens het grillen wat houtsnippers van bijvoorbeeld appel, peer of mesquite toevoegen aan de kolen.
  • Bijgerechten: Serveer de diamanthaas met gebakken aardappelen, een frisse salade en bijvoorbeeld een chimichurri saus.

Heb je dit recept gemaakt?

Pin dit recept om te delen met je vrienden en volgers.

pinit

Smokey Bear

Hallo mijn naam is Jaap Brouwer.

Sommige mensen kennen mij ook als "Smokey Bear".

Mijn hobby en passie is het bereiden van smakelijke gerechten op de BBQ of met de Dutch Oven. Ik ben al enige jaren gecertificeerd jurylid van diverse BBQ organisaties, en heb zodanig ook op veel grote internationale wedstrijden gejureerd tevens heb ook zelf enkele BBQ wedstrijden georganiseerd en doe ik regelmatig ook zelf mee aan diverse wedstrijden. Omdat ik je graag kennis wil laten maken met de bereiding van gerechten op de BBQ ben ik deze website begonnen.

Op deze site kun je ook recepten tegenkomen die door anderen zijn gemaakt.

Rate this recipe

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Add a question

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Min

Share it on your social network