Diamanthaas van de Barbecue

Personen: 4 Totale tijd: 35 minuten
Snel naar recept Recept afdrukken
0 Toevoegen aan favorieten

Diamanthaas van de Barbecue

0 Toevoegen aan favorieten
Rundvlees
Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 15 minuten Rusttijd 10 minuten Totale tijd 35 minuten Kooktemperatuur: 180  °C Personen: 4

Ingrediënten

Instructies

  1. Marineren (optioneel): Voor extra smaak kun je de diamanthaas marineren in een mengsel van olijfolie, zout, peper en je favoriete kruiden. Laat het vlees minimaal 30 minuten marineren.

  2. Voorbereiden van de barbecue: Steek de barbecue aan en zorg voor een goede kolenbed. Voor diamanthaas is indirect grillen op een temperatuur van ongeveer 180-200 graden Celsius het meest geschikt.

  3. Gril het vlees: Leg de diamanthaas op het indirecte gedeelte van de barbecue. Sluit de deksel en laat het vlees rustig garen.

  4. Kerntemperatuur: Gebruik een kernthermometer om de temperatuur in het dikste gedeelte van het vlees te meten. Voor een medium-rare bereiding is een kerntemperatuur van 52-57 graden Celsius ideaal.

  5. Rusten: Haal het vlees van de barbecue en laat het afgedekt met aluminiumfolie ongeveer 10 minuten rusten. Hierdoor verdelen de sappen zich gelijkmatig door het vlees.

Notitie

Tips:

  • Dikte van het vlees: De gaartijd kan variëren afhankelijk van de dikte van het stuk vlees.
  • Hout: Voor extra smaak kun je tijdens het grillen wat houtsnippers van bijvoorbeeld appel, peer of mesquite toevoegen aan de kolen.
  • Bijgerechten: Serveer de diamanthaas met gebakken aardappelen, een frisse salade en bijvoorbeeld een chimichurri saus.
Ingedeeld onder

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.