Natuurlijk kan ik wat bbq wetenwaardigheden delen! Hier zijn er een paar:

  • BBQ staat voor ‘barbecue’ en betekent het koken van voedsel op een rooster boven hete kolen of houtskool.
  • De eerste bekende BBQ vond plaats in 1492 toen Christoffel Columbus het Caribisch gebied ontdekte en zag hoe de lokale bevolking vlees kookte boven open vuur.
  • De eerste documentatie van een BBQ in de Verenigde Staten dateert uit de 18e eeuw, toen kolonisten in Virginia een varken aan het spit roosterden.
  • BBQ-regio’s in de VS hebben elk hun eigen unieke stijlen en smaken, zoals Carolina-stijl varkensvlees, Texas brisket en Kansas City ribs.
  • Er zijn verschillende soorten BBQ-grills, waaronder gasgrills, houtskoolgrills en pelletgrills.
  • Een goed BBQ-recept omvat vaak het marineren van vlees, het gebruik van een rub om smaak toe te voegen en het langzaam roosteren van het vlees om het sappig en mals te maken.
  • Bepaalde accessoires, zoals rookdozen, kunnen worden gebruikt om extra smaak aan het vlees toe te voegen door het toevoegen van houtsnippers of -chips aan de grill.
  • BBQ is niet alleen voor vlees! Vegetarische en veganistische BBQ-opties, zoals gegrilde groenten en tofu, zijn steeds populairder geworden.