Soorten BBQ’s

Houtskool BBQ

Een houtskool BBQ is een soort BBQ die werkt door middel van het verbranden van houtskool om warmte op te wekken voor het koken van voedsel. Er zijn verschillende soorten houtskool BBQ’s, waaronder kogelbarbecues, keramische barbecues en draagbare barbecues.

Een kogelbarbecue is het meest traditionele type en heeft een bolvormige deksel die voorkomt dat warmte ontsnapt en het voedsel gelijkmatig verwarmt. Keramische barbecues zijn een duurdere optie, maar zijn uitstekend bij het vasthouden van warme temperaturen, waardoor ze geschikt zijn voor langzaam koken en roken.

Om een houtskool BBQ te gebruiken, moet je de houtskool in de grill plaatsen en aansteken. Wacht tot de houtskool gloeit en bedekt is met een laagje witte as, dit kan 20-30 minuten duren. Plaats vervolgens het voedsel op de grill en draai het regelmatig om tot het gaar is.

Het onderhoud van een houtskool BBQ is belangrijk voor de levensduur van het apparaat. Na gebruik is het belangrijk om de grill schoon te maken, het asreservoir te legen en de grillroosters af te vegen met een grillborstel. Als de BBQ niet in gebruik is, kan een hoes worden gebruikt om hem te beschermen tegen de elementen en eventuele schade.

Gas BBQ

Een gas BBQ werkt op propaangas of aardgas, afhankelijk van het model. Een van de voordelen van een gas BBQ is dat deze snel opwarmt en gemakkelijk te gebruiken is. Er zijn verschillende soorten gas BBQ’s, waaronder inbouw-, draagbare-, en vrijstaande BBQ’s.

Om een gas BBQ te gebruiken, sluit je de gasfles of -aansluiting aan op de barbecue en draai je de gasknop open. Druk vervolgens op de ontstekingsknop of steek de brander aan met een lange aansteker. Laat de branders vervolgens voorverwarmen voordat je begint met grillen.

Net als bij een houtskool BBQ is het onderhoud van een gas BBQ belangrijk voor de levensduur van het apparaat. Maak na het grillen de grillroosters schoon met een borstel en een beetje zeep-water. Verwijder de overgebleven vetten en etensresten van de kookroosters, dit voorkomt roestvorming of een afwijkende smaak tijdens het grillen. De brandertechnologie van elke barbecue is anders, dus raadpleeg de handleiding voor instructies voor een specifiek model.

Tot slot, het opslaan en bedekken van je gas-BBQ na gebruik is belangrijk voor de levensduur van het apparaat. Sluit de gasfles af en berg hem op in een droge, geventileerde ruimte wanneer de BBQ niet in gebruik is en gebruik een hoes om hem te beschermen tegen de elementen.